Artikel

VekselWirk – en håndsrækning til studerende, start-ups og etablerede virksomheder

28/02 2018

Del her:

Som ejer af en mindre, ny-startet it-virksomhed kan du sagtens have behov for sparring omkring både økonomi, design og salg. Det åbner det dansk-tyske projekt VekselWirk op for, fordi det har til formål at støtte kreative virksomheder, etablerede såvel som start-ups og studerende ved at give dem optimale betingelser som fx fælles arbejdspladser.

D2i – Design to innovate er i samarbejde med en række andre danske repræsentanter heriblandt Business Kolding gået ind i projektet. Om VekselWirk siger direktør for D2i Thit Juul Madsen:

“Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til. – Vi tror vi på, at kreative hubs skaber vækst. Der findes gode, kreative hubs i Kiel, Lübeck, Roskilde og Kolding og det er de hubs, vi gerne vil forbinde og bygge bro imellem. Derved styrker vi ikke bare de enkelte hubs, vi skaber også endnu bedre, lokale lokomotiver for vækst i samarbejde mellem virksomhederne og de kreative miljøer.”

Vekselwirk gavner således ikke bare kommunerne, der er med i projektet, det giver også interessante virksomheder, studerende og iværksættere mulighed for at sætte hinanden stævne igennem innovations- workshops og samarbejder. F.eks kan studerende give nye perspektiver på mere etablerede virksomheders løsning af erkendte udfordringer.

Med tyske briller

”VekselWirk giver lande, der grænser op til hinanden, en oplagt mulighed for at promovere en samlet, kreativ og nytænkende branche, der er nødvendig for vores fælles fremtid”, siger medlem af den rådgivende bestyrelse for Heinrich Böll Stiftung Schleswig-Holstein, Dirk Scheelje.

Projektet skal ud over en række konkrete udviklingstilbud også munde ud i en efterfølgende analyse med overordnede handlingsanbefalinger, som giver mulighed for strategiske udvekslinger kommunerne imellem.

VekselWirk, som primært er finansieret af EU-programmet Interreg5A, kobler fire centre for kreative industrier i Danmark og Tyskland sammen.
I Danmark er det Business Kolding og Kolding Kommune i samarbejde med Designskolen Kolding og D2i – Design to innovate, der deltager og er ansvarlige for gennemføre projektet med en samlet projektsum på knap 12 millioner kroner, som Interreg5A har bevilget.
I Tyskland drejer det sig om Heinrich Böll Stiftung Schleswig Holstein, som er Lead Partner på projektet, samt Wissenschaftszentrum Kiel GmbH, Anschar Kultur- und Kreatvwirtschafts Geschäftsführungs GMBH, Kiel Region GmbH und Technikzentrum Lübeck Fördergesellschaft mbh, som er lokaliseret i henholdsvis Kiel og Lübeck.

 

Interreg5A-programmet har eksisteret i lidt over tre år og har i den periode igangsat 35 projekter. 90 millioner Euro er stillet til rådighed til EU-programmet i alt. Lidt over halvdelen af beløbet er anvendt.

Find ud af, hvordan du deltager