Nyhed

Syddanske D2i – Design to innovate skal styrke nyt og større Dansk Design Center

18/09 2019

Del her:

Designklyngen D2i – Design to innovate har på otte år skabt så effektive resultater i danske virksomheder, at Dansk Design Center har inviteret til at slå kræfterne sammen og styrke tilbuddet til danske virksomheder. De to organisationer bliver derfor en fra årsskiftet og Dansk Design Center udvider dermed med arbejdspladser i Kolding.

 

Mere end 900 små og mellemstore virksomheder er de seneste otte år blevet præsenteret for designtænkning som udviklingsmetode og med gode vækstresultater. Det er den slags tal og netværk, der har imponeret Dansk Design Center til at tilbyde designklyngen D2i – Design to innovate muligheden for at sætte nyt logo på døren fra 1. januar 2020. En unik mulighed som klyngens direktør er stolt af at kunne offentliggøre:

 

“At blive en del af en national, slagkraftig organisation er det bedste, der kunne ske for D2i og hele det design-økosystem, vi er en del af. Det giver mulighed for at kunne skabe og understøtte endnu mere vækst i virksomheder gennem design på landsplan” siger Thit Juul Madsen, direktør i D2i – Design to innovate.

 

Thit Juul Madsen fungerer som direktør i klyngen indtil årsskiftet og vil herefter overgå til at være leder af Dansk Design Centers samlede indsats for små og mellemstore danske virksomheder, hvor de nuværende ansatte og en række samarbejdspartnere forbliver i det syddanske:

 

”Vi har haft et stærkt og frugtbart samarbejde med D2i gennem en årrække, og vi ser frem til at have en geografisk placering i Kolding og en stærk position i det jyske erhvervsliv. Med ét samlet Dansk Design Center vil vi kunne skabe bedre resultater og en større positiv forskel, end de to organisationer kan hver for sig,” forklarer Christian Bason, CEO Dansk Design Center.

 

Den nationale rækkevidde med et ben på hver side af Kattegat vinder også genklang hos bestyrelsesformænd i begge organisationer:

 

”D2i – Design to innovate har gennem 8 år bidraget til vækst og innovation via designanvendelse i Syddanmark. Jeg er stolt over, at vi nu bliver en del af et stærkere Dansk Design Center, og dermed kan bringe D2i’s unikke kompetencer i spil til gavn for virksomheder i hele Danmark,” udtaler Ulrik Gernow, Group Executive Vice President, CMO i Grundfos og bestyrelsesformand i D2i

 

Bestyrelsesformand for Dansk Design Center, Michael K. Rasmussen:

”Med sammenlægningen af Dansk Design Center og D2i skaber vi grundlaget for en bred national indsats for dansk design herhjemme og i udlandet. Det styrker dansk design som en af vores vigtigste konkurrenceparametre, og det gavner både Danmark, danske virksomheder og ikke mindst de mange dygtige designere.”

 

Aftalen træder i kraft 1. januar 2020.

 

Eventuelle spørgsmål rettes til Katrine Hertz Mortensen, kommunikationschef Dansk Design Center: khm@ddc.dk eller 2098 4213

 

For yderligere kommentarer, kontakt:

CEO Christian Bason, Dansk Design Center tlf.: 5357 9313

CEO Thit Juul Madsen, D2i – Design to innovate tlf.:  2528 4215