Digital Omstilling – Gennem Innovationssamarbejder

Udførende: D2i – Design to innovate

Kontaktperson: D2i - Design to innovate

Kontakt og tilmelding: mbb@ddc.dk

Virksomheder kan få knap en kvart million i støtte til Digital udvikling og Industri 4.0

Virksomheder, som ønsker at blive en del af den digitale udvikling kan i samarbejde med 2 andre virksomheder og en vidensinstitution få op til 900.000 i støtte.

For små- og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark, der står på kanten af digitalisering og Industri 4.0 , er der nu hjælp at hente.

Et nyt program støttet af EU og Syddansk vækstforum åbner mulighed for at virksomheder kan søge støtte til alt fra Cybersikkerhed, 3D-printing, avanceret robotteknik eller ”big-data-analyse” for blot at nævne nogle få af i alt 9 digitale indsatsområder som programmet yder støtte til.

Det er designklyngen D2i – Design to innovate, der er i samarbejde med 8 andre erhvervsfremmeaktører i Region Syddanmark, herunder Væksthus Syd og en række videninstitutioner som for eksempel Designskolen Kolding, der står bag projektet, der går under navnet Digital Omstilling – Innovationssamarbejder.

 

Hvordan fungerer det?

Støtte kan tildeles et team af 3 virksomheder og en vidensinstitution til udvikling af et nyt, generisk produkt eller løsning. Projektet støtter udvikling som baseres på 9 digitale indsatsområder. Hver innovationssamarbejde kan få op til 900.000 kroner. Det samlede beløb skal deles mellem 3 små- eller mellemstore virksomheder og 1 videninstitution. Sidstnævnte er sikret 300.000 per projekt.

Typisk består samarbejdet af en udviklingsvirksomhed og én eller flere testvirksomheder. Derudover indgår en videninstitutionen med den nyeste forskning og ekspertise til udviklingsarbejdet.

De videninstitutioner, som hvert innovationssamarbejde kan vælge mellem at samarbejde med, der er med i Digital Omstilling, er: Teknologisk Institut, Designskolen Kolding, Syddansk Universitet og ErhvervsAkademiet Lillebælt. Mere information og Ansøgnings skema kan fås ved henvendelse til D2i – Design to innovate

Hvad kan virksomheden søge støtte til?

Der er defineret 9 indsatsområder man kan søge støtte til. Det kan for eksempel være til udvikling af nye, generiske produkter og løsninger. Så mulighederne virksomhederne kan søge støtte til er mange: Det kan for eksempel være til udviklingen af en ny robotløsning, en ny serviceplatform som gennem Big Data skaber en helt ny digital service eller et nyt koncept inden for Cyber-sikkerhed.

De 9 definerede indsatsområder er:

  • Augmented Reality
  • Avancerede robotter
  • Additiv fremstilling (3D-printing)
  • Big Data Analyse
  • Cloud
  • Cybersikkerhed
  • Horisontal og vertikal integration
  • Internet of Things
  • Simulering

Hvem kan søge?

Alle SMV'er i Region Syddanmark. Projektet er forbeholdt SMV'er i Region Syddanmark, der står på kanten af digitalisering og Industri 4.0.

Ikke fra Region Syd?
I D2i- Design to innovate tilbyder vi flere projekter inden for digitalisering, hhv. Digital Omstilling - Innovationssamarbejder og DigitaliseringsBoost.
Kontakt Linda Hechmann Lagoni for at få mere information om, hvad der er det rette projekt for jeres virksomhed.

Vilkår

Alle SMV’er i Region Syddanmark med et markedsdrevet behov for udvikling af nye produkter, løsninger eller koncepter inden for digitalisering og Industri 4.0.

Praktisk info

Sted

Hos virksomheden selv

Pris

Støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Syddansk Vækstforum

Ansøgningsformular

Ansøgningsformularen fås ved hen­vendelse til Projektkonsulent, Linda Hechmann Lagoni, linda@d2i.dk