Hvem er D2i?

D2i – Design to innovate er en medlemsbaseret designklynge. Vi understøtter forretningsudvikling og vækst i virksomheder ved hjælp af design, ved at kombinere forskning, forretning og design praksis i alle vores tiltag. Det er et faktum, at strategisk anvendelse af design forbedrer virksomheders konkurrenceevne.

D2i er grundlagt på baggrund af et erhvervspolitisk opdrag om at bruge design til at transformere dansk erhvervsliv til at blive mere innovativt.

 

Hvad laver en designklynge?

En klynge kan hjælpe virksomheder til hurtigere at skabe innovation og kommercielle successer. Samtidig kan klyngeorganisationer etablere nyskabende offentlig-private samarbejder, der kan bidrage med innovative løsninger på samfundets udfordringer. D2i er en designklynge, hvilket vil sige, at vi bruger design som metode til at opnå ovenstående.

En klynge er en fortætning af virksomheder og viden indenfor et specifikt felt. I vores tilfælde er det inden for design (både som produkt og som metode). En klyngeorganisation er resultatet af, at en række virksomheder, videninstitutioner og offentlige instanser har etableret en organisation, der har til opgave at få samspillet og værdiskabelsen af f.eks design til at ske hurtigere og smartere.

D2i er en af fire prioriterede klynger i Region Syddanmark, med medlemmer og samarbejdspartnere I hele landet.

Som medlemsbaseret designklynge understøtter vi forretningsudvikling og vækst i virksomheder ved hjælp af design, fordi strategisk anvendt design forbedrer virksomheders konkurrenceevne og værdiskabelse.

Design som metode

Design defineres i to kategorier. Det kan være klassiske produkter, som du kender dem fra de butikker, du handler i. Den del lader vi uddannede designere om.

Det kan også være en række metoder, et mindset og en måde at agere og visualisere problematikker, udfordringer og opgaver på. Det er denne del, D2i arbejder for.

Med design som mindset og redskab har virksomheder muligheden for med et fælles sprog at optimere arbejdsgange, analysere og forbedre deres organisationsstruktur. Hvis det stadig er lidt abstrakt, så tænk på forretningsmæssige løsninger som MobilePay, AirBnB og Endomondo. De er alle tre klassiske eksempler på resultatet af designtænkning: At kombinere behov, målgrupper og nye brugerelementer.

Medlem af D2i

Som medlem af designklyngen får du adgang til viden, inspiration og netværk. D2i tilbyder medlemmer sparring om designdrevet innovation, adgang til innovationssamarbejder og forbinder relevante partnere i nye samarbejder. D2i hjælper endvidere med at matche virksomheder, der efterspørger designydelser og designvirksomheder som udbyder design.

Hvem er med i vores partnerkreds?

Når vi laver projekter i D2i, gør vi det i samspil med vores projektpartnere. Partnerkredsen tæller bl.a. Designskolen Kolding, Syddansk Universitet, Børnenes Hovedstad, Kolding Kommune, LEGO, ECCO og Region Syddanmark.

Klyngeorganisationen er også ansvarlig for onlinemagasinet DANISH™, der via artikler og events promoverer dansk design og arkitektur internationalt.

Bestyrelsen

Formandskab

Formand, Ulrik Gernow, CMO, Grundfos

Bestyrelsesmedlemmer

Ann Højbjerg Clarke, Institutleder, Entreprenørskab og Relationsledelse, Syddansk Universitet

Elsebeth Gerner Nielsen, Rektor, Designskolen Kolding

Thomas Boe, Kommuninaldirektør, Kolding kommune

Jakob Møller Hansen, VP – Research & Development, ECCO

Jens Martin Skibsted, Kreativ direktør, Biomega og Ogijii samt grundlægger af Skibsted Ideation og KiBiSi, København.

Observatør, Dorthe Kusk, Afdelingschef, Vækstforumsekretariatet, Region Syddanmark