Artikel

Ny håndsrækning til virksomheder i Syddanmark: Få økonomisk hjælp til digital strategi

31/05 2018

Del her:

Mere end 100.000 kr. i støtte til direkte, digital rådgivning. Det er det, syddanske virksomheder har mulighed for at få, ved at deltage i Digital omstilling – Strategi for digitalisering. Projektet er iværksat af Væksthus Syd og Syddansk Vækstforum, assisteret af blandt andet designklyngen D2i – Design to innovate

Alle taler om Industri 4.0 og der findes et væld af støtteprogrammer og private udbydere, der kan assistere med udvikling af konkrete projekter. I den jungle af digitale muligheder er det at lægge en plan en god idé. Det kan et nyt projekt under titlen Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering hjælpe med. Her kan syddanske virksomheder få dækket 50% af deres udgifter til en digital ekspert efter eget valg. Eksperten skal bruges til at hjælpe virksomheden med alt fra at udarbejde en strategi for e-baseret markedsføring til planlægning af intelligente produktionsstrategier og andre former for relevante strategier for digitalisering.

Programmet er målrettet virksomheder, som i dag står på en analog platform, og som kan se potentialet ved digitalisering ude i horisonten. Den samlede udgift til ekspertrådgivning, må ikke overstige 220.000 kroner.

Det er Væksthus Syddanmark – med midler fra Syddansk Vækstforum – der står bag projektet, som blandt andet designklyngen D2i – Design to innovate hjælper med at udbyde.

”Jeg håber, at rigtig mange virksomheder tager imod tilbuddet om at få udarbejdet en strategi for digitalisering. Når vi i Syddansk Vækstforum satser stort og investerer mange millioner kroner i sådan et tilbud til virksomhederne, er det jo netop for at sikre, at de syddanske virksomheder er så konkurrencedygtige som muligt. Det kræver, at de er klædt så godt som muligt på til at udnytte mulighederne i digitalisering”, udtaler Vækstforum- og regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark.

Fra D2i – Design to innovates side er det Senior Designkonsulent Linda Hechmann Lagoni, der håndterer Strategi for Digitalisering og dermed også hende, virksomheder skal henvende sig til, hvis de har interesse for at deltage i projektet, som løber i tre år og udbyder i alt 4 mio.kr. Der er plads til at i alt 30 syddanske virksomheder kan deltage.

Projektet er blevet til på baggrund af Væksthus Syddanmarks kortlægning af forskellige typer af digitale behov. Udover Strategi for Digitalisering findes også projekter, hvor virksomheder på andre måder kan søge økonomisk støtte og vejledning til en digitaliseringsproces.

 

Kontaktinformation:

Senior Designkonsulent, D2i: Linda Hechmann Lagoni, linda@d2i.dk 3078 6879
Projektleder, Væksthus Syddanmark: Tanja Erendal, ter@vhsyd.dk, 31636932