Artikel

Nedtælling til Danish Design Award: Game Changer

19/05 2017

Del her:

Game Changer-prisen honorerer det potentiale design har, når det er med til at redefinere vilkår eller spilleregler på et marked, et forretningsområde eller en sektor i det offentlige.

Game Changer-prisen i Danish Design Award er en designpris for løsninger, der radikalt har ændret en sektor eller et forretningsområde. Så store ord passer på en prik på alle fire finalister, som med deres individuelle ideer har medvirket til at forny forskellige områder af vores samfund. Projektet ‘Open Embassy’ er med i opløbet om Gamechanger-prisen.

Open Embassy er et designkoncept til en tid præget af opbrud i diplomatiet. Den traditionelle ambassade vender vrangen ud for at skabe åbenhed, bevægelighed og gennemsigtighed –  gennem nye udspil og samspil. Urgent.Agency har designet projektet for den schweiziske ambassade, og Design Director Mads Quistgaard har sat nogle ord på konceptet:

“Vi har skabt et nye ambassade-koncept, som er en digital platform, hvor man kan få de nyeste informationer fra Open Embassy, som for eksempel; Hvor og hvornår laver ambassaden pop-up ambassader, hvornår er der kunstudstillinger, eller hvordan kommer man i kontakt med ambassadøren. Det færdige resultat er som en schweizisk lommekniv – lille, skarp og fleksibel.”

Ideen bag Open Embassy er at gøre den schweiziske ambassade så tilgængelig, relevant og åben som muligt, og projektet har nu kastet to nomineringer til Danish Design Award af sig, hvilket for Mads Quistgaard er et klap på skulderen for designbureauet.

“Vi ser det som et klart tegn på, at vores design, og budskabet bag Open Embassy, er forståeligt. Helt grundlæggende er vores ønske med dette initiativ at gøre den traditionelle diplomatiske verden mere brugervenlig, ” slutter Mads.

Om Open Embassy siger juryen:
“Pop-up-ambassaden repræsenterer en helt ny måde at lave ambassader på og et forsøg på at skabe en kulturel forandring, hvor diplomatiet rykker ud til folket i stedet for at gemme sig i bevogtede domiciler. Projektet er et stykke socialt design i tråd med tidens krav om transparens og kan opfattes som en del af en større bevægelse væk fra det elitære, lukkede og bureaukratiske. Det er nytænkende og modigt, og ideen kan tjene som inspiration for andre offentlige instanser og myndigheder, der gerne vil tættere på borgerne.”

 

De øvrige finalister i denne kategori er:

Ambu® aScope™ 3 er et engangsbronkoskop til hospitalsbrug, som indføres i patientens luftveje. Dette engangsudstyr gør indgreb i luftvejen enkle, sikre og omkostningseffektive.

Juryen siger:

“Vil du dele tandbørste med herren i hospitalssengen ved siden af? Nå, ikke. Hvorfor så dele bronkoskop? Det er baggrunden for Ambus lancering af Ambu aScope 3. Bronkoskopet er en design idé, der udmærker sig ved sit potentiale for at redefinere det marked, hvor Ambu allerede er en vigtig spiller. Her er nemlig tale om nyeste medlem af en hel familie af sterile engangsbronkoskoper med forskellige ydre diametre og forskellige størrelser arbejdskanal til intubationer og bronkoskopier. Engangsbronkoskoperne letter arbejdsgangene for sundhedspersonale, og patientens risiko for smitte med resistente bakterier reduceres, når hospitaler og klinikker skifter fra flergangs- til engangsbronkoskoper.”

Partnership with Impact: “Vi designer livet” – for at inspirere en fremtid med et endnu stærkere lokalsamfund. Sammen kan skolen og byen skabe designløsninger, der handler om ældre, byrum, undervisning osv.

Juryen siger:

“I disse år hvor der tales om udflytning af statslige arbejdspladser, er det afgørende, om de nye eller tilflyttende organisationer og institutioner får en betydning for lokalsamarbejde ud over et antal konkrete stillinger. Her er Designskolen Kolding og Kolding Kommunes samarbejde et eksempel på de mange afledte effekter, tilstedeværelsen af en statslig uddannelsesinstitution kan have på en by, når kommunen formår at inddrage institutionen i alt fra pædagogiske projekter i folkeskolen til boligbyggeri. Partnerskabet mellem designskole og kommune har æren for, at Kolding de seneste år har udviklet sig til et eksperimentarium for brugerdrevet design og velfærdsinnovation.”

STORM SYSTEM®: Målet er at designe rene og minimalistisk udseende produkter i ekstremt høj kvalitet, at tage højde for alle produktbehov i moderne arkitektur, samt at udvikle én installationsring til al belysning og andre tekniske installationer.

Juryen siger:

“Markedet for Smart Home-teknologi og såkaldte Home Extensions er i vækst, og STORM SYSTEM® har potentiale til at blive en ny skandinavisk designsucces. Der er tale om et gennemarbejdet system, som designbehandler en velkendt installation, der reelt set består af et hul i loftet. Med udgangspunkt heri præsenteres en række teknologiske løsninger, som skal forsyne vores hjem med lys, musik, alarmer med mere, uden at det kommer til at ligne IT-afdelingen i en mellemstor virksomhed. STORM SYSTEM® udmærker sig ved at bygge på fleksibilitet, idet de mange forskellige installationer kan monteres i samme ring. Det er godt tænkt og elegant eksekveret.”

 

Har du lyst til at læse mere om STORM® SYSTEM kan du læse artiklen om dem på DANISH™, som D2i driver.