Arkiv

Danish Design Award nominerer flere D2i-kendinge

16/03 2016

Del her:

 

20150219_Billund_Bibliotek_cam02

På den spirende platform omkring designklyngen D2i er der flere nominerede til Danish Design Award – alle med fokus på design, der skaber værdi og effekt. Børnenes Bibliotek i Billund og Rosan Bosch Studio, Børnenes Hovedstad og Bang & Olufsen er blot nogle af de nominerede til Danish Design Award, der også samarbejder med designklyngen D2i – Design to innovate.

Den relancerede prisfest Danish Design Award, som er arrangeret af Dansk Design Center og brancheorganisationen Design denmark, vil til april 2016 hylde effekten af dansk design, når produkter og designløsninger skal præmieres under i alt 11 kategorier. Nu har juryen bag prisen fundet frem til de nominerede, og heriblandt findes flere virksomheder, der samarbejder med D2i.

Børnenes Bibliotek i Billund er nomineret i kategorien ’Better Learning’. Stedet er designet af den danske tegnestue Rosan Bosch Studio, der er en profilvirksomhederne på onlinemagasinet DANISH™, som drives af D2i. I forbindelse med nomineringen har juryen lagt vægt på den ”originale og anderledes måde”, der arbejdes med at lære på og bruge biblioteket på.

”Bibliotekerne har en stor udfordring i disse år, fordi alt går online. Her forsøger man at genskabe et fysisk rum, hvor eleverne læser og lærer. Og det kommer til at skabe stor værdi i form af bedre læring i kraft af stor forståelse af, hvordan man lærer, og optimering af selve læringssituationen – hvortil kommer stor æstetisk omhu,” lyder nomineringen.

Den sydjyske by Billund er indehaver af hele to nomineringer til Danish Design Award, da også D2i’s projektpartner Børnenes Hovedstad er nomineret i kategorien ’Visionary Concepts’. Projektet er et forsøg på at inspirere dem, der skaber fremtidens Billund, til at udvikle et imødekommende og åbent bymiljø med et design, der fremmer kreativitet, læring og leg. Juryen omtaler Børnenes Hovedstad som ”et virkeligt omfattende, meget komplekst og supervisionært projekt”.

Den danske designvirksomhed Bang & Olufsen er blevet nomineret i kategorien ’Feel Good’ med deres A9, som er en trådløs højtaler designet af designeren Øivind Slaatto. B&O er også medlem af onlinemagasinet DANISH™, og juryen begrunder deres valg med bl.a. følgende udtalelse:

”Designet er tydeligt, enkelt og tidløst og kombinerer den danske tradition for fremragende håndværk og fokus på detaljen med avanceret audioteknologi.”

De danske designere Han Pham og Kent Laursen har designet Yellowone Handsafe, der er en ’point of care’-løsning i form af en lille beholder med håndsprit, brugeren kan sætte fast på tøjet. Beholderen giver sundhedspersonalet let adgang til at spritte hænderne af uden at behøve at gå fra patienten. Han Pham er uddannet fra Designskolen Kolding, der er projektpartner i D2i og juryen siger om hendes og Kent Laursen produkt:

“Yellowone Handsafes design kommunikerer ikke bare formålet med produktet til perfektion; det er en enkel og intelligent løsning på et velkendt problem. Produktet har en stærk signalværdi og forbedrer hygiejnen til gavn for hospitalspersonale, patienter og pårørende og sparer i sidste ende samfundet enorme ressourcer.”

Det er et rigtig spændende felt, der er med i kapløbet om priserne til Danish Design Award den 7. April. Vi ønsker alle nominerede held og lykke.