Arkiv

Flere D2i-venner blandt vinderne af Danish Design Award

08/04 2016

Del her:

dda

Den 7. april afholdte Dansk Design Center og Design denmark prisfesten Danish Design Award 2016 i København. Flere D2i-venner var mellem prismodtagerne. Effekt og værdi i designløsningen var vigtige nøgleord i kåringen af vinderne.

Mellem både nominerede og vindere af årets danske designpris var indtil flere D2i-kendinge, heriblandt Børnenes Hovedstad i Billund, der vandt særprisen Visionary Concepts. Projektet skal inspirere dem, der skaber fremtidens Billund til at udvikle et imødekommende og åbent bymiljø med designs, der fremmer kreativitet, læring og leg.

De danske designere Han Pham og Kent Laursen vandt i kategorien Better Work med designet Yellowone Handsafe, der er en ’point of care’-løsning i form af en lille beholder med håndsprit, brugeren kan sætte fast på tøjet. Beholderen giver sundhedspersonalet let adgang til at spritte hænderne af uden skulle gå fra patienten. Han Pham er uddannet fra Designskolen Kolding, der er projektpartner i D2i, og juryen siger om hendes og Kent Laursens produkt:

“Yellowone Handsafes design kommunikerer ikke bare formålet med produktet til perfektion; Det er en enkel og intelligent løsning på et velkendt problem. Produktet har en stærk signalværdi og forbedrer hygiejnen til gavn for hospitalspersonale, patienter og pårørende og sparer i sidste ende samfundet enorme ressourcer.”

I kategorien Feel Good løb designer Rosa Tolnov Clausen, der blev uddannet fra Designskolen Kolding i 2013, i samarbejde med Blindes Arbejde for projektet H.O.W. – Hand On Woven. En taktil værktøjskasse, der gør det muligt at inddrage blinde vævere som med-designere og opfordrer os til at ’se med fingrene’, opleve verden gennem en andens perspektiv og oversætter den blinde vævers oplevelse for os.

”Det er alletiders værktøj, som kan oversætte den blinde vævers oplevelse for os. Projektet H.O.W – Hands On Woven gør det desuden muligt for blinde vævere at skabe produkter, der er kommercielt bæredygtige på markedet. Det er stærkt og inkluderende project,” siger juryen om projektet.

Og listen fortsætter, for Randers-virksomheden Evershelter, der blev indstillet af D2i, vandt hele to priser til Danish Design Award. Firmaet vandt både i kategorien Daily Life og People’s Choice-prisen for deres Lifeshelter. Designet er en en ny, robust og fleksibel form for tag over hovedet til flygtninge, der øger tryghed og værdighed samt muligheden for en art dagligliv i en kaotisk situation.

DANISH™- medlemsvirksomheden Ege vandt også en pris for deres Reform Memory – et tæppe skabt af genbrugte vandflasker og fiskenet. I følge juryen, et innovativt eksempel på, hvordan bæredygtighed kan tænkes ind i en industriel proces og hvordan cirkulær økonomi kan være en god forretning, uden kompromis ift. æstetik eller funktion.

I alt blev der uddelt 11 priser og fire særpriser da effekten af dansk design blevet hyldet ved årets store prisfest i Industriens Hus i København.

Herfra skal lyde et stort tillykke til alle vinderne!