Arkiv

Design gør succeser større

09/09 2015

Del her:

Designmetode

To af Danmarks største lampeproducenter har de senere år oplevet vækst og fremgang, men de hviler ikke på laurbærrene. Forventningen er klar: Det går godt, og det kan blive endnu bedre.

– Det har aldrig gået bedre, siger en tilfreds Thomas Hansen, direktør for Frandsen Project, som er den del af Frandsen-koncernen, der arbejder med at lave specialtilpassede løsninger til store byggerier i hele verden.

– Langt størstedelen af vores omsætning kommer fra hotelbyggerier. Frandsen Project handler om at skabe stemninger og skulpturelle løsninger til store byggerier. Lyset er ikke det primære i vores udvikling, selv om der selvfølgelig skal tages hensyn til de funktionelle behov, så en sengelampe på hotelværelset eksempelvis ikke blænder gæsterne, men alligevel giver et godt læselys. Vi er rigtig gode til det dekorative, og vi sælger ikke bare belysning men også vaser og is-containere, hvis det er det, vores kunder har behov for, for at få det rette udtryk.

Det kan blive endnu bedre
Selv om det går godt har Frandsen Project med Thomas Hansen i spidsen valgt at indlede et samarbejde med D2i – Design to innovate for at forbedre virksomhedens designprocesser.

– Jeg forventer ikke, at vi kommer til at skabe løsninger, der er bedre end dem, vi leverer i dag, for vi er virkeligt dygtige til det, vi laver. Men jeg forventer, at vejen hen til resultatet kan blive mere effektiv, siger Thomas Hansen, som efter et udviklingsforløb med D2i nu er i gang med at finde modeller for at udvide samarbejdet med D2i.

I første omgang har Frandsen Project fået nye metoder til at strukturere udviklingsarbejdet, som er en stor del af den ydelse kunderne køber. Hver enkelt kunde ønsker sit eget unikke koncept, som skaber det rette udtryk.

– Vi har fået sat vores udviklingsprocesser i system. Det har givet os nogle helt konkrete værktøjer, som kan effektivisere vores processer. Blandt andet har vi arbejdet med en idévæg. Det er helt simplet, og noget vi umiddelbart kunne indføre.

Også Louis Poulsen presser innovationen
En anden toneangivende lampeproducent Louis Poulsen er helt enig og har også været en tur forbi D2i, for at få optimeret deres udviklingsprocesser. Louis Poulsen er blandt kendt for de berømte PH-lamper, men Henrik Lenskjold Christensen, R&D Direktør hos Louis Poulsen, er bevidst om, at man ikke kan hvile på laurbærbladene, hvis væksten fra de senere år skal fastholdes:

– Vi er i forvejen en virksomhed, som er drevet af design, men vi har fået et nyt fælles udgangspunkt for, hvordan vi arbejder med vores udvikling. Det er ikke noget, som umiddelbart kan måles her og nu, men jeg er ikke i tvivl om, at det på sigt vil give noget på bundlinjen, siger Henrik Lenskjold Christensen, og tilføjer:

– For os handler det blandt andet om at se innovationen fra flere vinkler og komme væk fra computeren og de vante arbejdsgange i processen, så vi kan opnå nye og endnu bedre resultater.