Blog

Kolding fejrer den forskel, design kan gøre

30/05 2017

Del her:

For første gang nogensinde finder Danish Design Award sted udenfor København.

Partnerne bag awarden er Dansk Design Center og Design denmark, og første del blev afholdt i Industriens Hus den 8. maj i år. I morgen, den 31. maj, afholdes anden halvdel i Kolding.

Men hvorfor Kolding og hvorfor nu?

“Verden er ved at få øje på jer,” sagde min bedre halvdel, da jeg for knap seks måneder siden med stor begejstring fortalte, at nu var det endelig faldet på plads: Anden halvdel af Danish Design Award skulle afholdes i Kolding.

Men hvorfor lige i år? Timing is everything. I år har Designskolen Kolding 50-års jubilæum og Design Week Kolding løber af stablen for første gang, så den får alt hvad den kan trække på designfronten i Kolding år. Og Danish Design Award lander blødt og lækkert lige i midten af det hele.

Et spektakulært awardshow, hvor vi stiller skarpt på effekten af design. For det handler ikke kun om æstetik, det handler i særdeleshed også om forretning. Et budskab vi kan få ud til mange mennesker igennem en markant event som Danish Design Award. Vi henvender os således ikke kun til designbranchen, men også til erhvervslivet, på tværs af industrier. Vi henvender os til de virksomheder, der er nysgerrige på at udvikle deres forretning igennem design, idet prisuddelingen fejrer de gode løsninger, der er skabt og samtidig tjener som inspiration til andre.

Det ku’ jo være dig, der stod deroppe næste år!

For det er pointen med Danish Design Award: At skabe opmærksomhed omkring hvad design kan gøre dig og for din forretning. At design for flere virksomheder kan skabe relevante løsninger, der begejstrer deres brugere, kunder og medarbejdere.

Det er en stor mundfuld at holde et show af den størrelse, og ikke en opgave vi i D2i ville kunne bære alene.  Vi løfter i tæt samarbejde med Kolding Kommune, Business Kolding og Region Syddanmark. Derudover har vi rakt ud til erhvervslivet for hjælp og support – og det har vi fået. Rigtig meget faktisk. I så høj en grad, at vores grafiske designer har revet sig i håret over at finde plads på sponsorvæggen til alle dem der har givet et nap med.

Det er noget af det, jeg virkelig holder af ved Kolding: Når vi ringer til virksomheder, som f.eks Kolding HavnSvane Shipping og HP Masking, og fortæller, hvad vi har gang i og at vi har brug for hjælp, så er svaret: Vi vil gerne hjælpe, hvad har du brug for?

For nu at snøre sækken omkring min tidligere nævnte samtale med min bedre halvdel, så kan jeg afsløre, at hans respons var: Verden er ved at få øje på jer – og det har han måske ret i. En ting er sikkert, vi er ikke kommet sovende til forbindelsen mellem design og Kolding:

Vi har arbejdet benhårdt i årevis med at opnå synlighed omkring hvad vi kan på vores kanter, når det kommer til at skabe forretning og velfærd gennem design. D2i har, i samarbejde med vores partnere afholdt talløse seminarier, workshop, træningsprogrammer og gå-hjem-møder og haft hundredevis af virksomheder og organisationer igennem maskineriet.

600 virksomheder og 1700 mennesker fordelt i hele landet, for at være nøjagtig.

Og vi bestræber os på at være meget konkrete i vores arbejde, så aktiviteterne ikke kun tæller abstrakte foredrag om designs fortræffeligheder, men også omfatter praksisnær introduktion til designfagets metoder, med blik for virksomhedens egen virkelighed. Alt sammen med fokus på at det skal kunne omsættes til konkrete resultater med det samme.

Placeringen af Danish Design Award i Kolding er, for mig, et tydeligt tegn på, at indsatsen bærer frugt; At vi er nået til et punkt, hvor koblingen mellem design og Kolding er ganske naturlig, hvor de to ting hænger sammen som gin og tonic, jordbær og fløde, bare tær og sand.

Jeg glæder mig til i morgen!