Artikel

Et klodset hus fyldt med oplevelser

05/07 2017

Del her:

Forestil dig et hus fyldt med LEGO-klodser i al verdens farver og former. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det snart en realitet. Til september slår LEGO House dørene op til en verden af klodser.

 ”Lego House et fantastisk sted. Et oplevelseshus, hvor man kan lege og bruge sin fantasi,” siger Søren Holm, Head of Design Experience, hos LEGO House.

LEGO-oplevelsen starter allerede ude foran huset. Selve bygningskonstruktionen består af 21 store klodser stablet ovenpå hinanden, og går man helt tæt på, kan man se, at hver af de store klodser er bygget af de klassiske 2×4 klodser.

Indenfor bliver man mødt af alt, hvad et LEGO-hjerte kan begære. Klodser fra gulv til loft. Når man har passeret det mere end 15 meter høje Tree of Creativity er der fri passage til de fire farveinddelte zoner, der hver især har til formål at udvikle og aktivere færdigheder gennem leg.

”Den røde zone stimulerer kreativiteten og den grønne booster sociale færdigheder.  Den blå zone tester den kognitive intelligens, mens vi i den gule zone udfordrer den emotionelle intelligens. Alt sammen gennem leg,” siger Søren Holm.

En af opgaverne i den gule zone hedder Critter Creater. Her handler det om at bygge sit eget lille insekt, for derefter at vække det til live på et interaktivt bord, og allerede før åbningen er de små kryb blevet en succes.

”Vi har testet det på en række børn, der har fået lov at lege med det, og de er ellevilde. Det faktum at deres egne små insekter bliver levende og står og hopper og danser på bordet foran dem kan noget særligt,” forklarer Søren Holm.

Alt kan lade sig gøre med LEGO, og som arkitekt Bjarke Ingels sagde, da første spadestik blev taget for knap tre år siden, så bliver LEGO House bogstavligt talt en manifestation af LEGO-klodsernes endeløse muligheder. Og det kan Søren Holm skrive under på.

”Vi har 22 forskellige legeoplevelser i huset. Nogle er meget byggepræget, mens andre er mere digitale. Hver for sig er de med til at vise LEGO klodsenes mangfoldighed, mens de samlet set giver en unik legeoplevelse for alle, uanset om du er 8 eller 88 år gammel,” slutter han.

Billetter til LEGO House er sat til salg