Artikel

Digital rundforvirring?

13/06 2018

Del her:

Med en national agenda, der opfordrer til digitalisering på alle niveauer i danske virksomheder, er der samtidig rig mulighed for at blive en del af en række EU-støttede projekter, som kan kick-starte virksomhedens digitale rejse.

Med et stort udbud er der også god mulighed for at blive godt og grundigt rundforvirret.

D2i giver dig overblikket.

 

Digitalisering og Industri 4.0. Digital omstilling. Digital Strategi. Digitaliserings boost, Virtual Reality. 3D printing og avancerede robottter, IoT. Hvirvler begreber og støttemuligheder også rundt imellem hinanden for dig er der hjælp at hente hos D2i. Vi arbejder nemlig med både digitalisering og designmetoder, til at understøtte små og mellemstore virksomheders vækst.

Når du hører udtrykket ”industri 4.0” dækker det over 9 indsatsområder defineret af det officielle Danmark. Hvis din virksomhed enten allerede arbejder med eller gerne vil med til digitaliseringsfesten er det et (eller flere) af de 9 områder, I skal kigge på. Uanset hvilke af de 9 områder I vælger, er der mulighed for at bringe det i spil i et af de digitale EU-projekter, vi håndterer.

 

Dem har du en oversigt over her:

 

Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering

Målrettet virksomheder, som i dag står på en analog platform, og som kan se potentialet ved digitalisering ude i horisonten.

Den økonomiske støtte er til ekspertrådgivning til udvikling af en digitalstrategi for virksomheden. Konsulentregningen må maksimalt lyde på 220.000 kroner og virksomheden betaler 50% af beløbet.

Projektet er regionalt og et tilbud til virksomheder fra region Syd.

 

Strategi digitalisering

 

Digital Omstilling – Innovationssamarbejder

Målrettet virksomheder, som enten har en ny digital løsning – eller som ønsker at være testvirksomhed for digitale løsninger. 3 Virksomhederne skal indgå i samarbejde med hinanden og en allerede udvalgt, relevant videninstitution. Hvert samarbejde rummer altså tre virksomheder og en videninstitution. De deltagende virksomheder modtager maksimalt 900.000 i økonomisk støtte, eller 43% af deres lønomkostninger. De 300.000 går til videninstitutionen.

Digital Omstilling – Innovationssamarbejder er for virksomheder i Region Syd.

 

Digital omstilling

 

DigitaliseringsBoost

Målrettet virksomheder, der står på kanten af digitalisering og ønsker at komme med i udvikling af industri 4.0.. DigitaliseringsBoost kræver et partnerskab mellem 2-3 virksomheder og en videninstitution og dækker med sit økonomiske tilskud op til 33% af de lønkroner, der er anvendt til at øge den digitale indsats i virksomheden. (Dog max 600.000 d.kr).

DigitaliseringsBoost er et national projekt, hvor virksomheder fra hele landet kan deltage.

mini

 

De 9 digitale indsatsområder:

* Augmented Reality

* Avancerede robotter

* Additiv fremstilling (3D-printing)

* Big Data Analyse

* Cloud

* Cybersikkerhed

* Horisontal og vertikal integration

* Internet of Things

* Simulering

 

Hvad så nu?

Hvis du tænker, at det her kunne være relevant for den virksomhed, du arbejder for eller repræsenterer, så ring til Senior Designkonsulent Linda Hechmann Lagoni på: +45 30786879. – Eller du kan sende en mail.