Artikel

Designtænkning Rejser med D2i til Kaunas

30/05 2018

Del her:

Danske virksomheder med eller uden kendskab til designtænkning har nu muligheden for at bruge D2i som spejder efter særlige samarbejdspartnere eller kompetencer i blandt litauiske virksomheder indenfor ICT og teknologi. D2i laver workshop i Kaunas

 

D2i deltager, midt i juni, i en workshop ved Kaunas Science and Technology Park med det formål at introducere designtænkning. Imens D2i-designkonsulent Thomas Holst Madsen præsenterer litauiske start-ups og etablerede virksomheder inden for ICT og teknologi for strategisk design, tilbyder D2i at holde øjne og ører åbne efter specifikke leverancer, opgaver eller samarbejdsmuligheder.

Som et led i det internationale projekt EmpInno deltager D2i – Design to innovate i flere internationale workshops særligt i de baltiske lande og det nordlige Europa. D2i´s designkonsulenter arbejder i den forbindelse med udenlandske virksomheder for at øge deres kendskab til designtænkning, en metode som er dokumenteret effektiv for D2i, der afholder lignende workshops i Danmark, som for eksempel “Designtænkning for Erhvervsfremmekonsulenter”, der foregår 6. juni.

”Det har stor værdi for alle på tværs af landegrænser at arbejde med strategisk design. En workshop som den i Kaunas giver os mulighed for ikke bare at introducere virksomheder til hinanden som nye samarbejdspartnere, men endnu vigtigere at sprede det vigtige budskab om designtænkning og få det til at vækste internationalt. Vi har også en interesse i at få opbygget en stærk og god kontakt til interessante  innovationsaktører og vidensinstitutioner i Litauen, og det kan blive til gavn både for vores videnspartnere og virksomheder på længere sigt,” fortæller Aase Højlund Nielsen, udviklingsansvarlig og fundraiser i D2i – Design to innovate

For at D2i´s arbejde kan komme så mange danske virksomheder, som muligt, til gode kan danske virksomheder bestille en introduktion til Kaunas Science and Technology Park gennem D2i. Det kan være med det formål at komme ind på det baltiske marked eller finde nye (under)leverandører med specifikke kompetencer og viden inden for ICT og teknologi.

Da D2i – Design to innovates overordnede formål er at få virksomheder i DK til  at arbejde med designtænkning  i deres forretningsudvikling er det naturligvis en fordel for arbejdet på tværs af virksomhedskulturer og landegrænser, hvis begge allerede har kendskab til brugerdrevet innovation.

 

EmpInno_interreg