Artikel

DesignCamp projekt fra 2014 er idag en succes. Det lover godt for DesignCamp 2018

02/02 2018

Del her:

En designstuderendes ide til, hvordan Blue Kolding kunne undgå spild, øge sin brandværdi OG sin anvendelse af ressourcer kom frem på DesignCamp 2014.

I dag er idéen udvidet til konceptet Powered By You og har vundet en Danish Design Award.

Den danske vinter kan være kold og modbydelig overfor især det pendlende folk. At vente på bussen i en kold og til tider fjendtlig bus terminal kan både være skyld i en slem forkølelse og et halvdårligt humør.

Det er slut – i hvert fald i Kolding, efter at Blue Kolding i 2014 deltog i DesignCamp og fik en ide, der ikke bare kommer borgerne til gode, men faktisk også miljøet og Blue Koldings forretning.

Spildevand er en ressource som indbyggerne og især pendlerne i Kolding har taget til sig. Det er det lokale energiselskab BlueKolding A/S der står bag projektet Powered By You, hvor de opvarmer bænkene i Koldings centrale bus terminal med spildevand. Projektet som startede på Design Camp i 2014 og udnyttelsen af spildevand til opvarmning af bænke, har vokset sig til et koncept, som nu også opvarmer hele kollegier. Konceptet hedder Powered by You og blev i 2017 premieret med en Dansk Design Award i kategorien Clean Solutions.

”Spildevand er som råolie for os. Mange ser det som spild, der bare skal ud i afløbet, men det er en misforståelse. Spildevand er en ressource som kan skabe energi og varme. Det er det, vi gør, ” siger Per Holm, direktør i Blue Kolding A/S

Har du lyst til at læse mere om Powered by You?