Nyhed

Danmarks SMV’er sprinter mod digital vækst

27/08 2019

Del her:

Sprint:Digital, som Dansk Design Center og D2i – Design to innovate står bag, har i 2019 løftet Danmarks SMV’er til et højere digitalt niveau, og fortsætter successen ind i 2020.

Sytten danske innovations- og designbureauer er blevet udvalgt til at dele ud af deres digitale viden og designkompetencer i projektet Sprint:Digital. Her skal SMV’er gennem sprints lave nye, digitale løsninger, der kan styrke virksomhedens konkurrenceevne.

”Danske SMV’er står over for massive udfordringer, hvis de skal kunne konkurrere på fremtidens højteknologiske marked. De bureauer, der skal guide små og mellemstore virksomheder til digital vækst, er alle valgt på baggrund af deres store indsigt i digitalisering, udviklingsprocesser og selvfølgelig sprintformatet,” siger Thit Juul Madsen, Direktør i D2i – Design to innovate.

Og fortsætter:

”Vi er klar med det næste hold af sytten yderst dygtige designpartnere, som skal sikre at endnu flere af Danmarks SMV’er får taget hul på deres digitale udfordringer i 2020. De første tredive virksomheder har gennemført et Sprint:Digital forløb med stor succes, og vi ser allerede gode resultater.”

Ny løsning og plan på 5 dage
Flere danske SMV’er har allerede prøvet kræfter med et Sprint:Digital forløb, der er en del af en større politisk indsats for at understøtte dansk erhvervslivs digitale transformation.Smykkefirmaet Marklund Design fra Vejle deltog uden forudgående kendskab til sprintets format i et designsprint med designbureauet Tokerød+. Efter en uge offentliggjorde virksomheden sit bud på en ny hjemmeside, og på bare tre måneder har virksomheden opnået samme omsætning som hele sidste år.

”Det fantastiske ved at arbejde med designmetoder og med designsprints i særdeleshed er, at det faktisk ikke kræver faglig indsigt i design fra virksomhedernes side, inden de prøver det. Metoderne er så intuitive og tilgængelige, at ALLE får noget ud af det”, forklarer Harald Tokerød, Tokerød+, der for anden gang er blevet udvalgt som designpartner i Sprint:Digital.

Udover Tokerød+, skal også designbureauet Permanet Beta igen hjælpe de danske SMV’er godt på vej i digitaliseringsjunglen.

“Min erfaring fra Sprint:Digital er, at deltagerne får en struktur, et energi-boost og en retning, der sikrer fokus på de vigtigste elementer samtidig med hurtige og meget konkrete fremskridt. Som designbureau er det fantastisk at være med på denne rejse, fordi vi på kort tid skaber forbedringer og forandringer, der normalt kan tage måneder. Sprint:Digital er en enestående mulighed for at kombinere designdrevet innovation med forretningsudvikling og digital nytænkning på en meningsfuld måde,” siger Uri Andersen, Permanent Beta.

Inspiration fra Google
Designsprint er i flere år blevet anvendt hos Googles innovationsenhed Google Venture og er efterfølgende blevet udbredt og anvendt verden over som en effektiv og økonomisk fordelagtig arbejdsmetode, der hurtigt resulterer i et konkret resultat. Jake Knapp, skaberen af Google Venture Sprints og forfatter til bogen ”Sprint” var i København for at give Sprint-deltagerne ny inspiration. Han er begejstret over Sprint:Digital-projektet og tror på, at den danske model med et offentligt-privat partnerskab til digitalisering kan være en inspiration for lande over hele verden.

”Jeg synes, Sprint:Digital er et virkelig spændende projekt. Det er helt nyt, at man tager en masse SMV’er og tilbyder dem designsprints i et nationalt projekt. Sprint:Digital har virkelig potentiale til at skabe en positiv forandring, som resten af verden kan lære af”, beretter Jake Knapp.

Fakta og mere information
Sprint:Digital varetages af designklyngen D2i – Design to innovate og Dansk Design Center og er en udmøntning af regeringens digitaliseringsstrategi under SMV:Digital. Projektet har til formål at fremme 100 små- og mellemstore virksomheders digitale transformation gennem designsprint.

De udvalgte designbureauer er

/et al
Artlinco
Gejst/Studio
Design Concern A/S
Design-people
DEVELOPA
Duckwise
Emerging
FFW Danmark Aps
Flip Studio
Flying October
Gunes & Co
Implement Consulting Group
Innovation Lab København
Permanent Beta
Regndans
Tokerød Plus & Human Business

 

Fra venstre mod højre: Ahmet Günes (Gunes & Co), Kristian Schnedler Jørgensen (Duckwise), Sofie Simone Overgaard (Duckwise), Stine Vilhelmsen (Design People), Didde Marie Westergaard (Artlinco), Maja Reedtz Tokerød (Tokerød+), Jacob Roland Holst (Flying October), Gitte Lindeborg (Flying October), Julie Ravn-Nielsen (/et al), Laura Vilsbaek (/et al), Camilla Changtrakul Jensen (/et al), Inger Bøgh (Human Business), Lene Mariegaard (Design Concern), Ricki Kristensen (Design Concern)

 

Øverst- fra venstre mod højre: Uri Andersen (Permanent Beta), Mads Ringblom Knudsen (Emerging), Christian Munch Pedersen (Emerging), Pernille Yding Fredslund (FFW Danmark), Marie-Louise Keck Holm (FFW Danmark), Nederst, venstre mod højre: Frieda Molin (Flip Studio), Kasper Nizam (Implement Consulting Group), Peter Froberg (Innovation Lab), Anders Justian (Implement Consulting Group)

Kontakt
D2i – Design to innovate: Direktør, Thit Juul Madsen, thit@d2i.dk tlf.: 2528 4215