Arkiv

D2i gør klar til nye aktiviteter

06/08 2015

Del her:

Nu er der godt nyt til virksomhederne – vi forventer at starte nye aktiviteter op i designklyngen D2i henover det næste halve år.

Syddansk Vækstforum gav i marts grønt lys til i alt fem projektansøgninger fra D2i med en samlet støttesum på over 40. mio. kr.. Der blev ved udvælgelsen lagt vægt på, at projekterne ”vurderes at være centrale for udvikling af forretningsområdet og for udbredelsen af designmetoder i de syddanske SMV’er.”

Sagsbehandlingen af ansøgningerne til vores nye aktiviteter er nu i sidste fase, og det tegner godt ­– vi forventer at starte de nye aktiviteter henover det næste halve år.

Vi vil også fremover bidrage til at forbedre konkurrenceevnen og væksten i et betydeligt antal SMV’er. Det forventede output af projekterne er blandt andet skabelse af flere vækst- og innovationsvirksomheder og jobs.

Vores aktiviteter kommer til at spænde over en bred palette, der retter sig både mod virksomheder, for hvem det er nyt at arbejde med design som innovationsmotor, og virksomheder der arbejder med design som strategisk redskab til forretningsudvikling. Vi har på den måde tilbud til både nybegyndere og øvede inden for anvendelse af strategisk design.

aktiviteter_v3.001

Figur af fremtidige aktiviteters indhold og målgruppe

 

Af ovenstående figur fremgår det, at aktiviteterne retter sig både mod organisationer og individer. Her skelner vi mellem medarbejdere og ledelse. Vi opdeler yderligere ved at skelne mellem aktiviteter af taktisk og strategisk karakter. De strategiske aspekter handler i korte træk om at udstikke retningen for organisationer og virksomheder, mens de taktiske handler om kompetencerne og redskaberne til at eksekvere strategien.

For at binde det hele sammen har vi én indgang og en match-making aktivitet, der sikrer, at behov bliver afdækket og virksomheder bliver matchet med de rigtige tilbud.

Partnerkredsen bag  designklyngen tæller Designskolen Kolding, Syddansk Universitet, Kolding Kommune og Børnenes Hovedstad (et partnerskab mellem LEGO Fonden og Billund Kommune).

Hvis du er interesseret i at være med i nogle af de kommende aktiviteter, så kontakt mig endelig, så kan I komme på venteliste. Virksomheder fra hele landet er velkomne i D2i.

De bedste hilsner

Thit Juul Madsen
Direktør
D2i – Design to innovate

Telefon: 25 28 42 15
E-mail: thit@d2i.dk