Artikel

675 elever skal løse 200 virksomheders udfordring

26/09 2017

Del her:

For et halvt år siden skrev Carsten Borch, ophavsmand til 1925 modellen et blogindlæg her på D2i. Det handlede om tre virksomheder, der havde lagt deres største udfordring i hænderne på skolebørn i Vamdrup. I Gentofte er fløjlshandskerne kastet og alle 8. klasser i kommunen skal frem til jul løse 200 virksomheders udfordringer. Er din virksomhed en af dem?

I løbet af efteråret 2017 skal alle 8. klasser i Gentofte kommune bruge 1925 modellen til at løse rigtige virksomheders rigtige problemer. Mere end 675 elever er derfor på jagt efter 200 virksomheder, som de kan levere innovative løsninger til.

Kæmpe skel mellem efterspørgsel og udbud

Hvis du allerede nu tænker: Det lyder som “hjælp til selvhjælp”, så er du ikke helt galt på den. Ideen er nemlig, at fremtidens virksomheder med 99,9% sikkerhed kommer til at efterspørge nytænkende og foretagsomme medarbejdere – og derfor er der, ifølge Carsten Borch, behov for at skole både virksomheder og unge allerede nu.
 “På nuværende tidspunkt uddanner vi vores børn til job, der måske slet ikke findes om 10 år. Og der findes lige om lidt job, som der slet ikke er lavet uddannelser til endnu. Derfor skal børnene arbejde meget mere med foretagsomhed,” fortæller Carsten Borch, der har udviklet den såkaldte 1925 model, der lærer børn at se det problem, en virksomhed har, formulere det som et krystalklart spørgsmål, for derefter at komme med svaret på spørgsmålet.

Gentofte får det til at ske

Gentofte kommune har nu taget udfordringen op, så alle deres 8. klasser får mulighed for at øve sig i at skabe job fremfor at søge job. De skal øve sig i, hvordan de angriber svære problemstillinger med kreative løsninger, fremfor at slå op i banen og give op.
Du kan altså møde din kommende nøglemedarbejder i en meget ung alder i løbet af efteråret!
Lyder det som noget, du skal være en del af? Du kan følge gruppen på Facebook for mere information eller du kan tilmelde dig her